D

De eerste zalige zondagrit zit er weer op. 13 maart hebben we met een klein groepje heerlijk kunnen touren en genieten van het fantastische weer waar de lente van 2022 mee is begonnen.


Maurits rijdt ook mee maar is de introductie koek vergeten.

Deze keer gaat Maurits ook mee. Voor hem is het de eerste keer om mee te rijden in een groep, wat redelijk logisch is omdat hij nog maar net zijn rijbewijs heeft gehaald. Helaas is hij de introductie koeken vergeten.
Na de koffie stappen we op en vertrekken naar onbekende bestemming richting noord-oost. De TomTom stuurt ons weer over mooie kronkel weggetjes als we eindbestemming Kampen ingevoerd hebben. Rond lunchtijd zien we een restaurant met een groot parkeerterrein en veel grind. Een medewerkster van het restaurant komt snel naar buiten en geeft ons houten plankjes om onder de jiffy te leggen voor meer stabiliteit van de motoren. Wat een geweldige service.

Het blijkt een pannenkoek-restaurant te zijn, dus de keus is gauw gemaakt. Hamburgers, tosti’s en gebakken eieren worden overboord gegooid en de pannenkoeken worden gebracht. Een goede start van het nieuwe seizoen vol verassingen dus.

We rijden weer verder en bezichtigen Kampen vanaf de motor, met smalle straatjes, grachten en mooie poorten en koersen verder naar Elburg. Bij de haven van Elburg maken we een tussenstop. Het mooie weer brengt veel mensen op de been en dat hebben we lange tijd niet gezien. Een gezellige drukte met wandelaars en visser langs het water.

We vervolgen onze weg uiteraard over kronkel-routes, Johan haakt eerder af richting Almere en wij gaan verder richting Leusden voor een afzakkertje met kaas en worst in de tuin bij Mariken en Anton.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search