D

e regen stort naar beneden op deze zondagochtend waarop St. Maarten zijn mantel deelt en prins carnaval gekozen wordt. 11 november dus, de datum die verplaatst was naar de 18e en toch weer terug kwam op de 11e.
En nu regent het, en geen klein beetje. De telefoon geeft het eerste bericht van de dag aan. Zoals verwacht iemand die zich zorgen maakt om de regen, maar naar eigen zeggen door rijdt tot het gaat sneeuwen. Vandaag is er toch twijfel.

Langzaam maar zeker is iedereen aanwezig en na de koffie starten de motoren.

Uit Utrecht komt een foto zonder regen. Het woord “verzetten” komt voorbij. Buienradar zegt dat het droog wordt, weer een foto, nu uit de regio Amsterdam. Ook droog met zelfs een zonnestraaltje. Ondanks alle twijfel wordt er koffie gezet en er valt een beslissing: ‘it giet oan” en met “giet” wordt deze keer niet de regen bedoelt.

Langzaam maar zeker is iedereen aanwezig en na de koffie starten de motoren en vertrekken we voor een rondje ❝drie keer om dezelfde boom en verder. Na drie kwartier rijden zitten we nog op de grens van Amersfoort ????
Rond het middaguur wordt het toch tijd voor de lunch. De snackbar wordt afgewezen, niet echt geschikt om lekker te zitten en te ontspannen, iets wat we toch wel op prijs stellen. Uiteraard vinden we en mooi plekje en laten we ons de lunch goed smaken.

Na de lunch toeren we verder door de bossen, het weer blijft geweldig en langzaam maar zeker wordt het tijd de weg terug te vinden. Een korte stop ter hoogte van radio Kootwijk en vervolgens richting Leusden. Het wordt tijd om deze ‘Snertrit’ af te sluiten met Snert en rookworst.
En dat is natuurlijk goed verzorgt door Annemarie en een vleugje van ….
We zitten heerlijk buiten bij het vuurtje na te genieten en laten ons de Snert goed smaken. Uitstel werd gelukkig geen afstel, bedankt weer voor een mooie rit!


Recent Posts

Start typing and press Enter to search