N

a een lange warme zomer hebben we in de herfst ook hele mooie dagen mogen krijgen. Ergens zal het weer toch wel een keer omslaan? Maar niet vandaag! Vandaag is een cadeautje, we gaan weer genieten!

’s Morgens om 10 uur verzamelen we bij Ben en Annemarie voor de koffie en start onze route door een zonnig maar wel herfstig landschap. Zonnig met zomerse temperaturen tot 22 graden, herfstig want de blaadjes aan de bomen en struiken verkleuren naar rood en geel. Prachtige kleuren in het licht van de zon.
De route zal ons in elk geval naar Bronkhorst brengen om in dit kleinste stadje van Nederland van de lunch te genieten. Met deze zomerse temperaturen zitten we uiteraard buiten op het terras en genieten we van een soepje, wilde krokketten en andere lekkernijen.

Een Cadeautje om in oktober met dit prachtige weer te mogen rijden!

Na de lunch vertrekken we richting Doornenburg met de gedachte dat we daar onze dorst kunnen lessen. Helaas loopt het toch en beetje anders en komt de route niet in Doornenburg aan. Tracks of routes overzetten van een laptop naar een willekeurig ander apparaat die we bij onze navigatie gebruiken hebben een eigen mening en beslissen anders. Een ander pontje, lange rechte en bochtige wegen en veel kilometers brengen ons overal, behalve bij een plek waar je de dorst kun lessen. Gelukkig kun je van de route afwijken en, op aanraden van Johan, want zijn zweet werd weer door het lichaam opgenomen op plaatsen die ik hier niet zal herhalen, komen we toch in een uitspanning waar we onze motoren met een gerust hart kunnen parkeren op de daarvoor bestemde plaats.

Op het terras is geen plaats, met dit mooie weer wil iedereen buiten zitten. Wederom is het Johan die ons aanspoort om toch buiten te gaan zitten aan een klein tafeltje, met uit alle hoeken aangesleepte stoelen, want wat doe je binnen in een uitspanning waarbij kinderen op een piano staan te rammen? Inmiddels is het best een beetje later geworden en enkelen onder ons vinden het wel prettig om vanaf hier zo snel mogelijk door te gaan, maar dan wel naar huis. De kortste route wordt gekozen en zoals gebruikelijk wordt onderweg het groepje langzaam maar zeker steeds kleiner omdat ieder zijn eigen weg volgt.

Wederom een mooie dag. Het was met recht een cadeautje om in oktober met dit prachtige weer te mogen rijden!

Start typing and press Enter to search