Slot Loevestein

 In Beugelbikers Blog

De laatste dag van september! ’s Morgens is het nog fris op de motor dus moeten we eerst even opwarmen met de koffie bij Peter. Chocolaatje erbij en tegen 11 uur besluiten we toch te vertrekken. De buitentemperatuur is inmiddels aangenaam te noemen.

Vanaf Amersfoort rijden we naar het eerste pontje van de dag bij Beusichem. De Lek laten we zo achter ons en rijden door de Betuwe naar de Linge bij Fort Asperen. Het weer is geweldig, de weggetjes zijn mooi en we genieten volop van alles wat we zien.

Bij Brakel pakken we het 2e pontje van de dag en van daaruit tuffen we door naar Slot Loevestein. Dit slot is ook gebruikt bij de opnames van de jeugdserie Floris en was het kasteel van Reinbout. Floris en Sindala zijn allang vertrokken, maar op het plein voor het kasteel hebben ze een zonnig plekje met bankjes achtergelaten waar we kunnen genieten van de koffie en de lunch.

Na de lunch moeten we natuurlijk wel weer verder. Met enige moeite vertrekken we want nog even overwogen we naar de bierproeverij te gaan. Maar dat leek uiteindelijk toch niet zo’n goed plan omdat we met de tweewielers zijn en we de bob missen!

We laten de Waal ook achter ons en nemen de brug richting Almkerk over de N322. Vervolgens slaan we linksaf en rijden door Babylonienbroek. We komen bijna niemand tegen, het land lijkt wel verlaten op deze zondag. Door naar Kerkdriel en dan tussen de Maas en de Waal over de dijkjes. Er op en er weer af, want her en der is de dijk eenrichtingverkeer en moeten we even een stukje om.

Uiteindelijk de Waal overgestoken bij Echteld en eindelijk aan de middag koffie. Voor sommigen is het inmiddels tijd voor wat anders dan koffie en we laten het ons smaken. Na de koffie op weg naar ons derde pontje van de dag bij Amerongen. Fred vervolgt zijn weg naar Utrecht de rest gaat door richting Amersfoort. Bij Leusden splitsen we weer en gaat ieder verder richting huis.

Wie de rit ook wil rijden, download hem gerust hij is er voor!

Download
Recommended Posts
Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt